Over Coritas

Ons verhaal

Coritas is een online Brandstore. Wij ontwerpen premium kwaliteit kleding en goodies met een verhaal: geïnspireerd op persoonlijke ervaringen van mensen zoals jij en wij.

Bij Coritas geloven we dat iedereen een verhaal heeft. Een mooi, ontroerend, verdrietig of grappig verhaal dat het verdient om gedeeld te worden en waar altijd wel een inspirerende boodschap uit te halen is. Die boodschap verpakken we in door ons geselecteerde en ontworpen producten: van T-shirt tot drinkfles – eigenlijk alles waarin we onze creativiteit kwijt kunnen en waarmee we een verhaal kunnen vertellen.

 

“Wij willen het straatbeeld voorzien
van een shot positiviteit”

 

Achter elk van die producten zit een gedachte. Bij Coritas geen standaard designs of kant-en-klare prints: onze ontwerpen zijn stuk voor stuk kleine kunstwerkjes. Daarin gaan we letterlijk tot het naadje: over elk stiksel, logo en stukje stof is nagedacht. Dat maakt dat ieder product volledig is toegespitst op het verhaal erachter. Op deze manier maken we de verhalen tastbaar en voorzien we het straatbeeld van een shot positiviteit.

Coritas

De giraffe, het dier met de langste nek en het sterkste hart, is niet voor niets ons beeldmerk. Wij steken onze nek uit om anderen te inspireren en aandacht te geven aan goede doelen. Zo doneren wij 10% van onze opbrengst aan een goed doel. Iedere collectie heeft een eigen doel dat aansluit bij het verhaal.

Onze naam Coritas is Latijn voor ‘genegenheid’: aandacht voor een ander, de natuur, jezelf, liefde voor alles wat het leven zo mooi maakt. Precies dat is wat we met ons merk willen uitdragen. Noem het onze sociale missie.

De gezichten achter Coritas

Wij zijn Dennis Barten en Jamie Gundelach. Allebei creatief, allebei met een eigen verhaal en vooral beiden met de overtuiging dat de wereld mooier wordt van aandacht voor elkaar. Meer weten over Coritas of ben je geïnteresseerd in een samenwerking? We drinken graag samen koffie of thee – nemen wij de mokken mee.

Dennis Barten

Coritas is voor mij meer dan een bedrijf. Hier kan ik mijn talenten, ideeën en creativiteit inzetten om iets bijzonders te creëren om zo anderen te inspireren, aan het denken te zetten en positieve energie te geven.

Jamie Gundelach

Coritas is mijn ultieme creatieve uitlaatklep. Ik ben altijd bezig met het bedenken van creatieve dingen en oplossingen en nu heb ik een plek waar deze 100% tot hun recht komen.